joi, 11 septembrie 2014

Masti pentru par de facut acasa

Buna fetelor!

 Daca in postarea precedenta am vorbit despre unghii, acum a venit randul parului :). Va noi prezenta, mai pe larg niste masti pentru diferitele tipuri de par si afectiuni. 



1.  Pentru par tocit : masca cu ou si ulei de masline .Este o masca intens hidratanta pentru par, refacand structura acestuia. Aceasta masca nu ingrasa parul, avand efecte reglatorii privind secretia de sebum de la nivelul scalpului. Este insa foarte utila in cazul parului subtire, fragil sau al celui tocit, cu varfuri despicate.amesteci intr-un castron mic 3 linguri de ulei de masline cu un galbenus de ou,si o lingura de ulei de ricin. Aplici seara pe par si lasi sa actioneze o ora. Speli apoi parul cu sampon si balsam ca de obicei. Rezultatele se vad de la prima folosire! Masca este indicata o data pe saptamana.



2. Masca de par cu ulei de masline si miereintens regeneranta
Aceasta masca hidrateaza intens, previne caderea parului si fortifica firul de par. 
Masca de par cu ulei de masline si miere: amesteci intr-un castron mic, curat, o lingura de miere, 3 linguri de ulei de masline, o lingura de ulei de ricin si o lingurita de tinctura de propolis. Aplici masca pe par, masand energic la radacina, si o lasi sa actioneze o ora. Speli apoi parul ca de obicei, cu sampon si balsam. 
Aceasta masca este intens regeneranta si este indicata in probleme precum caderea parului, par devitalizat, par subtire.




3. Masca de par cu ulei de masline, iaurt si lamaie energizanta si revitalizanta, pentru par gras

Aceasta masca este indicata pentru accelerarea cresterii parului, dar si pentru persoanele cu exces de sebum la nivelul scalpului (par gras). 
Masca de par cu ulei de masline si lamaie: amesteci intr-un castron mic si curat 3 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de iaurt, o lingurita de tinctura de propolis si o lingurita de ulei de ricin. Aplici masca pe parul pieptanat (astfel ai inlaturat praful din par si masca se distribuie mai usor), masezi energic scalpul si o lasi sa actioneze o ora. Speli apoi parul ca de obicei, cu sampon si balsam. Masca se foloseste o data pe saptamana.



                         

4. Masca de par cu ulei de masline si otet de mere – pentru stralucire

Aceasta masca este indicata saptamanal si este bogata in vitamine pentru par, fiind recomandata pentru stralucire. Efectele sunt vizibile inca de la prima aplicare, aceasta masca fiind recomandata de multe femei. 
     Masca de par cu ulei de masline si otet de mere: amesteci intr-un castron curat doua linguri de ulei de masline, doua linguri de otet de mere, 30 picaturi vitamina A uleioasa, o lingura de aloe vera pasata si o lingura de iaurt. Aplici masca seara pe par, masand energic la radacina si lasand sa actioneze o ora. Speli apoi parul ca de obicei cu sampon si balsam. Aceasta masca este recomandata saptamanal.
5. Masca de par cu ulei de argan pentru par uscat

Daca parul si scalpul tau sunt uscate, cu siguranta te confrunti cu inestetica matreata si cu mancarimile insuportabile de cap. Masca de par cu ulei de argan pentru par uscat te va scapa de simptomele neplacute. 

Ai nevoie de sucul de la o lamaie, pe care sa il amesteci cu o lingura de ulei de argan pur. Uleiul de argan contine vitamina E si acizi grasi esentiali, care hidrateaza pielea capului si hranesc firele de par in profunzime. 

Maseaza-ti parul si scalpul cu aceasta masca de fiecare data cand te speli, timp de 1-2 luni. Vei constata o imbunatatire notabila a podoabei tale capilare!

6. Masca de par cu ulei de argan pentru par ars

Daca ti-ai supus parul unor sesiuni de vopsire repetate sau daca firele au ajuns sa fie arse din pricina expunerii prelungite la soare, tot masca de par cu ulei de argan iti vine in ajutor. De aceasta data, combina uleiul de argan cu miere, o reteta excelenta pentru tratarea parului electrizat, ars si casant. 

Mierea ajuta uleiul de argan sa patrunda mai bine in firele de par, pentru o hidratare "in doza dubla". Grasimile esentiale omega-3 din uleiul de argan, precum si vitaminele A si E pe care le contine arganul, vor functiona ca un strat protector permanent impotriva efectelor nocive ale razelor UV.

7. Masca de par cu ulei de argan pentru par fara volum

Atunci cand vrei sa dai parului tau un volum suplimentar si sa il revitalizezi instant, foloseste masca de par cu ulei de argan si iaurt/smantana. Aplica pe parul umed o jumatate de cana de iaurt, in care adaugi cateva picaturi de ulei de argan in prealabil, apoi lasa tratamentul natural sa actioneze vreme de 15 minute. Clateste-ti parul si spala-l bine cu sampon, ca in mod obisnuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu