joi, 11 septembrie 2014

Manichiura acasa + un truc

Buna fetelor! 


  Astazi rezin cu o postare despre manichiura in legatura cu ceea ce trebuie evitat. Am gasit recent un articol cu privite la acest aspect si m-am gandit ca va este de mare ajutor. 

                        

Nu apăsa unghia atunci când folosești ustensile metalice pentru împingerea cuticucelor. Îți poți face șanț (la prorpiu) în unghie, afectând rădăcina unghiei, iar astfel unghiile vor crește cu denivelări.

Nu folosi pile prea abrazive. Granulația ideală a unei pile este 180/240. Aceste valori sunt trecute, de obicei, pe produsele pe care le găsești în comerț. Dacă folosești o pilă mai abrazivă de atât, unghia se exfoliază, se sparg celulele de cheratină, ceea ce afectează sănătatea și aspectul unghiei.

Nu folosi acetonă pentru îndepărtarea ojei sau a lacului de pe unghii. Aceasta elimină apa din placa unghială, iar unghia devine casantă. Este indicat să folosești dizolvant fără acetonă, care, de obicei, conține și viamine.

Mai jos va voi atasa un truc simplu, usor de facut acasa pentru unghii si cuticule.

                                                      
Ingrediente:
  • o linguriță ulei de ricin (sau ulei de argan)
  • o linguriță zeamă de lămâie (proaspăt stoarsă)
  • câteva picătrui de vitamina A (o găsești în farmacii, sub formă de fiolă)
Amestecă bine ingredientele într-un bol – când introduci mâinile în bol (fără să ai ojă sau lac pe unghii), ai grijă ca și cuticulele să fie acoperite de amestecul de ulei.
Ține mâinile în acest preparat timp de 10 minute. Poți face acest tratament la fiecare 5 zile sau săptămânal, dar ai grijă ca de fiecare dată, ingredientele să fie proaspete.
                    
Sper ca v-am convins sa incercati asta macar odata acasa si sper sa va vi fost de mare ajutor!
Kisses 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu